Play Attention igre

Sustav učenja Play Attention osim za profesionalnu upotrebu (škole, centri, udruge, klinike…) dizajniran je i za kućnu upotrebu (osobno korištenje). Sve informacije o mogucnosti kupnje Play Attention-a možete dobiti na telefon 098/997 8915 ili na focustech20@gmail.com (u suradnji sa Focus Tech j.d.o.o.).

Kognitivne igre

Sljedećih 6 igara dolazi u standardnom paketu Play Attention, a odnose se na vježbanje kognitivnih vještina. Svaka igra razvija određenu kognitivnu vještinu koja stvara probleme osobama s problemom održavanja pažnje, ali je i neophodna za uspjeh.

Izdržljivost pažnje
Ova igra će vas naučiti kako usmjeriti i održati pažnju. Naučit ćete kako razviti usmjeravanje pažnje na nisko stimulirajuće aktivnosti na duži period vremena.
Vizualno praćenje
Vizualno praćenje naučit će vas održavati pažnju dok vizualno pratite objekte i osobe koje se nasumično kreću. Ova igra može pomoći u razredu, tj. u praćenju nastave dok se učitelj/učiteljica kreće po razredu.
Usmjerenost na zadatak
Ova vježba uči vas kako što brže započeti zadatak i ostati fokusiran sve dok aktivnost ne završi, što nije uvijek lako osobama koja se muči s održavanjem pažnje.
Diskriminativno procesiranje
Naučit će vas kako primiti različite dijelove informacija i prepoznati što je bitno, a što možete ignorirati.
Kratkoročno pamćenje
Uči vas kako procesirati informacije (vizualne i auditivne) i zadržati ih dovoljno dugo u kratkoročnom pamćenju. Ova vježba pomaže u razvijanju vještine pamćenja datuma, imena, popisa i raznih činjenica.
Transfer (most)
Završavanje zadataka je vještina koju svi mogu usavršiti, bilo da imaju ADD/ADHD ili neki od problema u učenju. Taj zadatak može biti domaća zadaća, plaćanje računa ili čišćenje. Možete naučiti kako završiti bilo koji zadatak u što kraćem vremenskom roku.

DODATNE PLAY ATTENTION IGRE

Play Attention savjetnici mogu vam kroz razgovor savjetovati koje od sljedećih igara bi vam mogle najviše koristiti.

Auditorno procesiranje $50 (340,00 KN)
Razvija mogućnost praćenja uputa. Vaš zadatak je postupno povećavati broj auditivnih sljedova informacija koje možete primiti, procesirati i kasnije koristiti. Dostupne su 4 različite igrice. Svaka osigurava različite lokacije i informacije, ovisno o kategoriji igre – kod kuće, u uredu ili u školi.
Okulomotorna koordinacija $50 (340,00 KN)
Ova igra jača neuronsku mrežu koja je najbitnija za okulomotornu koordinaciju. Poboljšava vještine koje su nam svakodnevno potrebne, kao što je pisanje, razni sportovi, korištenje tipkovnice i druge vještine koje zahtijevaju razvijene motoričke sposobnosti.
Spacijalno pamćenje $50 (340,00 KN)
Pomaže vam zapamtiti gdje ste ostavili ključeve ili mobitel. Ova igra razvija prostorno pamćenje, koje je potrebno kako biste se lakše snašli u prostoru i kako biste zapamtili gdje ste ostavili stvari.
Socijalne vještine $79 (540,00 KN)
Socijalne vještine obično nedostaju osobama koje imaju problema s pažnjom. Ova igra vas uči kako prepoznati i uzvratiti na interpersonalne informacije i znakove.
Radno pamćenje $50 (340,00 KN)
U ovoj igri razvijate mogućnost zadržavanja i korištenja informacija koje su potrebne kako biste obavili složeni zadatak kao što je rasuđivanje, razumijevanje i učenje.
Motoričke sposobnosti $79 (540,00 KN)
Ovo je uzbudljiva nova igra u kojoj pomažete čarobnjaku izgraditi dvorac. Kao i u drugim Play Attention igricama, i u ovoj vaš um postaje miš ili joystick!