ADHD EUROPE

Od 2008. godine Udruga Buđenje je članica međunarodne krovne organizacije ADHD Europe koja okuplja organizacije koje se bave problematikom ADHD-a diljem Europe.

Godišnja skupština ADHD Europe, 25.-26.02.2017., Malaga, Španjolska

Od 25. – 26. veljače održana je redovita godišnja skupština ADHD Europe organizacije u Malagi, čiji je udruga Buđenje aktivan član dugi niz godina. ADHD Europe je krovna organizacija koja na razini Europske unije djeluje za ostvarivanje prava te promovira i osvještava zajednicu o ADHD-u. Pošto je težište ovogodišnje skupštine bilo upravo na odraslima s ADHD-om, utvrđena je potreba donošenja dekreta o pravima osoba s ADHD-om što uključuje i prava na korištenje medikamenata, čija upotreba i dostupnost uvelike varira s obzirom na zemlju. Ovogodišnja skupština ADHD Europe bila je ujedno i najveća dosadašnja, okupivši preko 40 članova iz preko 20 zemalja Europe.

Uz mnogobrojne odluke, određena je i tema ovogodišnjeg mjeseca ADHD-a odnoso „ADHD Awareness Month“-a, a ona će biti djevojčice i žene s ADHD-om.

Marko Ferek izabran za člana glavne skupštine ADHD Europe

Isto tako, pristupljeno je glasovanju te je izabrana nova skupština na čelu s ponovno izabranom predsjednicom Andreom Bilbow koja je dobila povjerenje za novi mandat u trajanju od 3 godine. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je ogroman trud za promicanje prava, sposobnosti i talentiranosti osoba s ADHD-om našeg predsjednika Marka Fereka prepoznat od strane članova ADHD Europe-a te je zadobio povjerenje većine i postao punopravnim članom glavne skupštine ADHD Europe. Želimo mu puno uspjeha u njegovom daljnjem radu u ovoj krovnoj organizaciji, o čemu ćemo vas redovito obavještavati.

  • Prostor i predsjednica Andrea Bilbow prije početka godišnje skupštine