ADHD EUROPE

ADHD Europe je krovna organizacija koja na razini Europske unije djeluje za ostvarivanje prava te promovira i osvještava zajednicu o ADHD-u. Od 2008. godine Udruga Buđenje je članica međunarodne krovne organizacije ADHD Europe koja okuplja organizacije koje se bave problematikom ADHD-a diljem Europe (https://www.adhdeurope.eu/).

Andrea Bilbow, OBE, predsjednica ADHD Europe i Marko Ferek, dopredsjednik ADHD Europe, Malta 2018.

 Upravni odbor ADHD Europe, Malta 2018

Godišnja skupština ADHD Europe, 23.-25.02.2018., Malta

2018. godine godišnja skupština ADHD Europe održana je na Malti gdje su prisustvovali predstavnici raznih ADHD organizacija iz više od 20 zemalja diljem Europe. Marko Ferek, predsjednik Udruge Buđenje izglasan je za dopredsjednika ADHD Europe.

 Predstavnici raznih ADHD organizacija diljem Europe koje su članice ADHD Europe, Malta 2018.

 Marko Ferek predstavlja aktivnosti Udruge Buđenje (Prvu međunarodnu ADHD konferenciju koja se održala u Zagrebu 01.i 02.2017.)

Godišnja skupština ADHD Europe, 25.-26.02.2017., Malaga, Španjolska

Od 25. – 26. veljače održana je redovita godišnja skupština ADHD Europe organizacije u Malagi, čiji je udruga Buđenje aktivan član dugi niz godina. Pošto je težište ovogodišnje skupštine bilo upravo na odraslima s ADHD-om, utvrđena je potreba donošenja dekreta o pravima osoba s ADHD-om što uključuje i prava na korištenje medikamenata, čija upotreba i dostupnost uvelike varira s obzirom na zemlju. Ovogodišnja skupština ADHD Europe bila je ujedno i najveća dosadašnja, okupivši preko 40 članova iz preko 20 zemalja Europe.

Uz mnogobrojne odluke, određena je i tema ovogodišnjeg mjeseca ADHD-a odnoso „ADHD Awareness Month“-a, a ona će biti djevojčice i žene s ADHD-om.

Marko Ferek izabran za člana glavne skupštine ADHD Europe

Isto tako, pristupljeno je glasovanju te je izabrana nova skupština na čelu s ponovno izabranom predsjednicom Andreom Bilbow koja je dobila povjerenje za novi mandat u trajanju od 3 godine. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je ogroman trud za promicanje prava, sposobnosti i talentiranosti osoba s ADHD-om našeg predsjednika Marka Fereka prepoznat od strane članova ADHD Europe-a te je zadobio povjerenje većine i postao punopravnim članom glavne skupštine ADHD Europe. Želimo mu puno uspjeha u njegovom daljnjem radu u ovoj krovnoj organizaciji, o čemu ćemo vas redovito obavještavati.

  • Prostor i predsjednica Andrea Bilbow prije početka godišnje skupštine