Fidget spinneri u udruzi Buđenje

Fidget spinneri dostupni u udruzi Buđenje! Doprinesite radu udruge!

Cijena: 30 kuna (+10 kn poštarina). Boje: plavi, zeleni, srebrni, rozi, ljubičasti. Narudžbe primamo na email budenje@gmail.com ili na telefon 098/9978915.

Vrlo popularna fidget igračka pomela je cijeli svijet. Bitno je naglasiti kako ona nije “lijek” za ADHD niti bi ona trebala zamijeniti postojeće terapije. No, sama rotacija među prstima i žiroskopski osjećaj u ruci koji stvara fidget spinner mogu stvoriti umirujući efekt što može pomoći kod smanjena stresa i frustracija te u konačnici u poboljšanju koncentracije.

Zanimljiva je činjenica u tome da je igračka fidget spinner značajno doprinijela osvještavanju problematike ADHD-a diljem svijeta i u tome da karakteristike poput nemira i hiperaktivnosti nisu loše karakteristike koje treba ukloniti i od kojih treba bježati, već jednostavno karakteristike koje treba prihvatiti i koje se mogu kanalizirati putem kretnji koje omogućuje sve veći broj dostupnih fidget igrački. Tako da možemo slobodno reći kako fidget spinner pomaže u destigmatizaciji hiperakivnosti i u prilagođavanju okoline potrebama pojedinaca a ne obrnuto.

Jutarnji list – HRVATSKI KLINCI POLUDJELI ZA SPINNEROM! Pred trgovinama se stvaraju redovi, jagma vlada i na društvenim mrežama, ovo je postala najvažnija igračka