Grupa Podrške za Odrasle

 

 

 

Svi koji imaju ADHD ili su u procesu dijagnostike ili su se našli u simptomima ADHD-a su pozvani da se pridruže sastanku. SASTANAK SE ODRŽAVA NA ENGLESKOM JEZIKU. Kada? Četvrtak 08.02.2024. od 18.00 do 19.30 sati u Utrinama. Da biste prisustvovali sastanku molimo da popunite pristupnicu ovdje. Nakon što popunite na email ćete dobiti informaciju o adresi sastanka. Prisustvovanje je besplatno!

Gost sastanka: Sharon O’Dell is the CEO of ADHD Lincs, a local charity based in Lincoln offering support and information to individuals, families and anyone living/working with ADHD and associated conditions.
She is a Trustee of the UK National ADHD Support Service, ADDISS, and is also the Patient
Enablement Advisor for ADHD360, delivering online group and individual support to
individuals, parents, and carers.
Sharon has worked with the charity for 28 years and says “I have witnessed that current
methods to manage school avoidance in the UK are not working for ADHD children; in many
cases they exacerbate the situation and numbers are increasing. I am passionate about
supporting children with ADHD to meet their potential in life. To do this it is vital to learn from
countries who have affirmative interventions in place to support Children with ADHD to
remain in school.”
Sharon has been awarded a Churchill Fellowship research grant and wants to reduce the
prevalence of ADHD school avoidance in Lincolnshire and ultimately the UK. The aim is to
provide understanding and develop guidance to prevent children with ADHD feeling that they
have no choice but to avoid school.
Sharon has spoken at several National and International conferences on the topic of ADHD,
advocacy, and her personal experiences.
She regularly delivers training locally, including to schools, other voluntary agencies,
children’s services and to parents and individuals living with ADHD. She has developed and delivered programmes for children around self-esteem and friendships and for adults around building resilience and managing disorganisation and procrastination.
In 2011, Sharon was awarded the High Sheriff of Lincolnshire award for ‘Great and Good
services to the people of Lincolnshire.’

Svi koji imaju ADHD ili su u procesu dijagnostike ili su se našli u simptomima ADHD-a su pozvani da se pridruže sastanku. Molimo da sastanku prisustvuje SAMO ova skupina ljudi.

I ove godine, 24.06.2023. (subota na nedjelju) organiziramo Grupu podrške za odrasle s ADHD-om u prirodnom ambijentu – druženje u prirodi i uz logorsku vatru!

Druženje se održava na imanju kuće za odmor Don Quijote, u prekrasnoj prirodi na rubu šume. Imanje se nalazi 20 km od Arena Centar Zagreb. Kuća je u potpunosti opremljena tako da je na raspolaganju kupaona, wc, pitka voda i wifi.

Dolazak je u subotu od 14 sati. Nakon kratkog međusobnog upoznavanja te razgledavanja kuće i imanja, krećemo u pripremu hrane i roštilja. Očekivano vrijeme večere je oko 18 sati te Vas iz tog razloga molimo da ne dođete u 14 sati gladni. Ukoliko netko ima alergiju na određene namirnice molimo da ponese hranu za sebe. Od 19 sati lagano pripremamo logorsku vatru te sukladno kolektivnom raspoloženju započinjemo razgovor, razmijenjivanje iskustava i ostale zanimljive teme uz logorsku vatru.

PLAY ATTENTION – svi sudionici moći će isprobati Play Attention uređaj. Uz isprobavanje, imati ćemo i natjecanje gdje osoba s najboljom koncentracijom pobjeđuje i osvaja nagradu!

Za ovaj sastanak grupe podrške, udruga Buđenje osigurala je hranu, sokove i grickalice. Sudjelovanje na sastanku, noćenje i organizirana hrana su besplatni za sve sudionike.

Također, svatko tko želi, može prenoćiti. U tom slučaju treba se donijeti svoj šator.

Prijevoz nije organiziran. Molimo one sudionike koji planiraju doći s automobilom da, ukoliko to mogu, povedu sa sobom one koji nemaju prijevoz. Oni koji neće imati prijevoz, možemo organizirati taxi (ukoliko bude u taksiju 4ero osoba, jedan smjer će koštati između 5 i 7 eur).

Sastanak će se održati 24.06. (subota) od 14:00 sati, 25 km od Zagreba na imanju kuće za odmor Don Quijote. Da biste prisustvovali sastanku molimo da popunite ovu pristupnicu. Prisustvovanje je besplatno!