Play Attention – sustav učenja

Više informacija o Play Attention-u možete naći na službenim stranicama neurotech.hr

ŠTO?

Većina vas je čula za neurofeedback i biofeedback. No što je Edufeedback?

Edufeedback je tehnologija nastala kombiniranjem skeniranja moždanih impulsa, kognitivnih vježbi i tehnika oblikovanja ponašanja. Ovaj sveobuhvatni sustav za uvježbavanje održavanja pažnje naziva se Play Attention.

Ovdje (PlayAttention_sažetak_MMO) su rezultati testiranja Play Attentiona i prikaz utjecaja na smanjenje simptoma poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD).

ZAŠTO?

Play Attention pomaže pojedincu – djetetu ili odrasloj osobi – da uvidi svoj potencijal u kontroli pažnje i ponašanja te da ga u velikoj mjeri i poboljša.

Kao vodeća tehnologija u edukativnim, kognitivnim i bihevioralnim intervencijama kod osoba s ADHD-om, Play Attention :

 • Razvija održavanje pažnje
 • Pospješuje ignoriranje ometajućih sadržaja (distraktora)
 • Razvija vještine pamćenja
 • Pospješuje završavanje zadataka
 • Razvija vještine organiziranja

Kao posljedica dolazi i do povećanog uspjeha u školi i na radnom mjestu, povećanog samopoštovanja te većeg zadovoljstva životom.

KAKO?

Play Attention se sastoji od BodyWave sučelja (narukvice) koja se postavlja na nogu ili ruku te od programa koji sadrži zanimljive video-igrice. BodyWave narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu – na taj način vi u potpunosti svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak kontrolirate tijek igrice!

Nakon završene igrice program vam daje povratnu informaciju o razini vaše pažnje. Na ovaj način uviđate kako se osjećate kada ste potpuno usmjereni na zadatak te razvijate vještine koje pomažu u koncentraciji i uspješnom učenju. Uvježbavanjem održavanja pažnje u zadacima koji nisu stimulativni ili koji sadrže razne ometajuće podražaje vi također uvježbavate kako smanjiti vrijeme pisanja zadaće, više se usmjeriti na školske satove, lakše pratiti upute te ignorirati podražaje iz okoline.

Svi mogu imati koristi, neovisno o dobi, spolu, zanimanju ili školovanju!

Na sljedećim stranicama možete pronaći video prikaz Play Attention programa:http://www.playattention.com/demo/

KADA?

Prve rezultate u većini slučajeva možete primijetiti nakon 20 tretmana (bolje vještine slušanja, lakše započinjanje zadataka, samostalno započinjanje domaće zadaće, bolja organiziranost). Kako bi se ostvario dugotrajni napredak, potrebno je izvršiti 40 tretmana (60 ukoliko postoje i bihevioralni problemi). Jednom usavršene vještine uz pomoć Play Attention-a ostaju dugoročno jer ih koristite u svakodnevnom životu.

Ukoliko želite vidjeti koliko je i na koji način Play Attention pomogao drugima, posjetite ove stranice: http://www.playattention.com/adhd-success-stories/
http://www.playattention.com/clinical-studies/

Za više informacija kontaktirajte nas

PLAY ATTENTION U HRVATSKOJ I ŠIRE

Funkcionalnost i rad Play Attentiona je prikazan u raznim medijima – Jutarnji List, Dobro Jutro Hrvatska, Znanstveni krugovi, Svaki dan, dobar dan, 24 sata, Slobodna Dalmacija, Radio Sljeme, RTL, Većernji list…

Slobodna Dalmacija (15.05.2024.)
Ova škola prva je u Splitu uvela tehnologiju koju je NASA koristila na astronautima! Cijela poanta je u videoigrici…

Novi list (15.03.2024.)
U opatijskoj školi djeca s teškoćama vježbat će pažnju na posebnim video igrama

 

 

 

 

 

Play Attention ušao u OŠ Mato Lovrak Nova Gradiška (12.02.2024.)
https://radiong.hr/novi-projekt-os-mato-lovrak-za-ucenike-s-poremecajem-paznje/

 

 

 

 

 

 

Prva škola u Osijeku počinje u svojem radu koristiti biofeedback tehnologiju Play Attention – OŠ Frana Krste Frankopana (10.05.2022.)  https://www.glas-slavonije.hr/493643/3/Dok-student-ima-ogledni-sat-prate-ga-ostali-kolege

U općoj bolnici Varaždin predstavljen novi uređaj za terapiju pacijenata s poremećajima koncentracije (27.05.2019.) evarazdin.hr

Radio Antena Zadar – gdje smo pričali o upotrebi Play Attention-a u školama i o radu udruzi Buđenje (03.05.2019.) Audio možete poslušati ovdje.

Zadarski list – Uređaj za pomoć djeci s poremećajem koncentracije

Tisuću svijeća obasjalo kostrensku šetnicu (07.04.2019.). http://www.fiuman.hr/tisucu-svijeca-obasjalo-kostrensku-setnicu

Jutarnji list – TERAPIJA PLAY ATTENTION “Uz naš tretman video igricama poboljšavaju se pamćenje i koncentracija!”

24sata – “Ne prilagođavajte djecu svijetu nego svijet njima”

Sustav učenja Play Attention ušao u još jednu osnovnu školu – OŠ Prečko

http://www.biogradnamoru.hr/novosti/1081-grad-biograd-na-moru-osnovnoj-skoli-osigurao-dva-play-attention-uredaja

Edukacija o korištenju Play Attentiona u OŠ Novi Marof

U utorak 13.12. održana je edukacija za korištenje Play Attention uređaja učiteljicama i stručnim suradnicima iz OŠ Visoko, OŠ Sračinec i OŠ Visoko. U ugodnoj atmosferi u prostorima OŠ Novi Marof proveli smo stručnjake kroz osnovne postavke ovog sustava kako bi oni što uspješnije započeli rad s učenicima.

Jutarnji list: “Play Attention već se provodi u naših 7 osnovnih škola”

 1. OŠ Grigor Vitez, Zagreb
 2. OŠ Banija, Karlovac
 3. OŠ Podmurvice, Rijeka
 4. OŠ Novi Marof
 5. OŠ Sračinec
 6. OŠ Visoko
 7. OŠ Prečko, Zagreb
 8. OŠ Milan Brozović, Kastav
 9. OŠ I.G.Kovačić, Đakovo
 10. OŠ Biograd, Biograd na Moru
 11. SŠ Centar za odgoj i obrazovanje, Zagreb
 12. OŠ “Antun i Stjepan Radić”, Gunja
 13. OŠ Petra Hektorovića, Stari Grad, Hvar
 14. OŠ Petra Preradovića, Zadar
 15. OŠ Izidora Kršnjavoga, Zagreb
 16. OŠ “Sveti Matej” Viškovo
 17. OŠ “Bartula Kašića”, Zadar
 18. OŠ “Vladimir Nazor”, Čepin
 19. SŠ Bedekovčina, Bedekovčina
 20. OŠ Ladimirevci, Valpovo
 21. OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice
 22. OŠ Centar, Rijeka
 23. OŠ A.G. Matoš, Vinkovci
 24. OŠ Frana Krste Frankopana, Osijek
 25. OŠ Marije i Line, Umag
 26. OŠ Mate Balote, Buje
 27. OŠ-Se Rivarela, Novigrad
 28. Srednja strukovna škola, Varaždin
 29. OŠ, Novigrad
 30. OŠ, Novigrad
 31. OŠ Ravne njive-Neslanovac, Split
 32. OŠ Oriovac, Oriovac
 33. OŠ Mato Lovrak, Nova Gradiška
 34. OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija

Od danas (13.02.2018.) prva škola iz Osječko -baranjske županije počinje koristiti Play Attention – OŠ Ivan Goran Kovačić iz Đakova. Sva sredstva prikupljena su kroz humanitarne akcije a ovo je kratak filmic koji prikazuje jednu od tih akcija. Ovim putem čestitamo Antoniji Božić edu.reh. na hvalevrijednoj inicijativi i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

Jutarnji List (17.09.2018.) – Sustav učenja Play Attention i u srednjoj školi

Slobodna Dalmacija (27.09.2018.) – PRVA OSNOVNA ŠKOLA U ŽUPANIJI U KOJOJ ĆE SE KROZ IGRU LAKŠE UČITI I PRATITI NASTAVA NASA-ina tehnologija pomagat će hiperaktivnoj djeci u Biogradu – Imati ovakav uređaj unutar škole je izvrsna stvar jer ustanova ne smije biti samo edukativna već i terapijska. Ovo je početak mini revolucije i terapijske metode poput ove bi trebale biti sastavni dio sustava, zaključuje Ferek koji je i sam svoju borbu s poremećajem pažnje opisao u knjizi “Hiperaktivni sanjari – bolji, lošiji, drugačiji”. https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar-plus/clanak/id/567363/nasa-ina-tehnologija-pomagat-ce-hiperaktivnoj-djeci-u-biogradu

SBTV (19.12.2018.) –  “Zlatni cekin” – ustanova za rehabilitaciju i odgoj djece, Slavonski Brod počinje s radom Play Attention. Pogledajte reportažu u dnevniku SBTV-a.

Osnovna šola Milke Šobar – Nataše iz Črnomelja u Sloveniji počela s radom na Play Attention-u. Edukacija je prošla zabavno i edukativno. (28.01.2019.)

 

 

 

 

 

 

Komunalac-kc.hr (01.02.2019.) Dopredsjednik ADHD Europe, Marko Ferek predstavio novi sustav učenja Play attention. Link na članak.

Koprivnica.hr (01.02.2019.) – U Domu mladih predstavljen sustav učenja Play Attention. Link na članak. 

OŠ Petra Hektorovića na otoku Hvaru – prva škola na otoku u Hrvatskoj počinje koristiti u svojem radu Play Attention – . To je već 13-a škola koja koristi biofeedback tehnologiju. Danas smo održali edukaciju za stručne suradnike. Sretno u daljnjem radu! (12.03.2019.)