Play Attention – sustav učenja

sgbwsmall1-1

ŠTO?

Većina vas je čula za neurofeedback i biofeedback. No što je Edufeedback?

Edufeedback je tehnologija nastala kombiniranjem skeniranja moždanih impulsa, kognitivnih vježbi i tehnika oblikovanja ponašanja. Ovaj sveobuhvatni sustav za uvježbavanje održavanja pažnje naziva se Play Attention.

Ovdje (PlayAttention_sažetak_MMO) su rezultati testiranja Play Attentiona i prikaz utjecaja na smanjenje simptoma poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD).

ZAŠTO?

Play Attention pomaže pojedincu – djetetu ili odrasloj osobi – da uvidi svoj potencijal u kontroli pažnje i ponašanja te da ga u velikoj mjeri i poboljša.

Kao vodeća tehnologija u edukativnim, kognitivnim i bihevioralnim intervencijama kod osoba s ADHD-om, Play Attention :

  • Razvija održavanje pažnje
  • Pospješuje ignoriranje ometajućih sadržaja (distraktora)
  • Razvija vještine pamćenja
  • Pospješuje završavanje zadataka
  • Razvija vještine organiziranja

Kao posljedica dolazi i do povećanog uspjeha u školi i na radnom mjestu, povećanog samopoštovanja te većeg zadovoljstva životom.

KAKO?

Play Attention se sastoji od BodyWave sučelja (narukvice) koja se postavlja na nogu ili ruku te od programa koji sadrži zanimljive video-igrice. BodyWave narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu – na taj način vi u potpunosti svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak kontrolirate tijek igrice!

Nakon završene igrice program vam daje povratnu informaciju o razini vaše pažnje. Na ovaj način uviđate kako se osjećate kada ste potpuno usmjereni na zadatak te razvijate vještine koje pomažu u koncentraciji i uspješnom učenju. Uvježbavanjem održavanja pažnje u zadacima koji nisu stimulativni ili koji sadrže razne ometajuće podražaje vi također uvježbavate kako smanjiti vrijeme pisanja zadaće, više se usmjeriti na školske satove, lakše pratiti upute te ignorirati podražaje iz okoline.

Svi mogu imati koristi, neovisno o dobi, spolu, zanimanju ili školovanju!

Na sljedećim stranicama možete pronaći video prikaz Play Attention programa:http://www.playattention.com/demo/

KADA?

Prve rezultate u većini slučajeva možete primijetiti nakon 20 tretmana (bolje vještine slušanja, lakše započinjanje zadataka, samostalno započinjanje domaće zadaće, bolja organiziranost). Kako bi se ostvario dugotrajni napredak, potrebno je izvršiti 40 tretmana (60 ukoliko postoje i bihevioralni problemi). Jednom usavršene vještine uz pomoć Play Attention-a ostaju dugoročno jer ih koristite u svakodnevnom životu.

Ukoliko želite vidjeti koliko je i na koji način Play Attention pomogao drugima, posjetite ove stranice: http://www.playattention.com/adhd-success-stories/
http://www.playattention.com/clinical-studies/

Za više informacija kontaktirajte nas

PLAY ATTENTION U HRVATSKOJ I ŠIRE

Funkcionalnost i rad Play Attentiona je prikazan u raznim medijima – Jutarnji List, Dobro Jutro Hrvatska, Znanstveni krugovi, Svaki dan, dobar dan, 24 sata, Slobodna Dalmacija, Radio Sljeme, RTL, Većernji list…

Jutarnji list – TERAPIJA PLAY ATTENTION “Uz naš tretman video igricama poboljšavaju se pamćenje i koncentracija!”

Sustav učenja Play Attention ušao u još jednu osnovnu školu – OŠ Prečko
Edukacija o korištenju Play Attentiona u OŠ Novi Marof

U utorak 13.12. održana je edukacija za korištenje Play Attention uređaja učiteljicama i stručnim suradnicima iz OŠ Visoko, OŠ Sračinec i OŠ Visoko. U ugodnoj atmosferi u prostorima OŠ Novi Marof proveli smo stručnjake kroz osnovne postavke ovog sustava kako bi oni što uspješnije započeli rad s učenicima.

Jutarnji list: “Play Attention već se provodi u naših 7 osnovnih škola”

—OŠ Grigor Vitez, Zagreb

—OŠ Banija, Karlovac

—OŠ Podmurvice, Rijeka

—OŠ Novi Marof

—OŠ Sračinec

—OŠ Visoko

—OŠ Prečko, Zagreb

—OŠ Milan Brozović, Kastav