Korisni linkovi za pomoć u učenju

linkove prikupila: GreenEyes Libra

Zbirka nastavnih materijala koje su objavili učiteljice i učitelji razredne nastave. (1.-4. razred)

Stranica namijenjena učenicima za uvježbavanje i ponavljanje nastavnih sadržaja. Na njoj ima puno različitih listića koje učenici mogu samostalno rješavati na računalu, a možete ih i isprintati (2.-4. razred)

Prošetajte se ovim stranicama! Prikazani sadržaji su samo dio zanimljivog i dugogodišnjeg iskustva rada u razredu jednog neprestanog tragača za boljim i raznolikijim pristupom odgoju i obrazovanju. (1.-4. razred)

Radni listovi. Nastavni materijali. Razne igre. (1.-4. razred)

Internetski udžbenici, memo liste, predmetna nastava.

Igram se i učim – Dubravka Kocanjer, profesor defektolog. (predškolski uzrast, 1.-4. razred)

Iznimno korisni materijali iz matematike za više razrede osnovne škole učiteljice Antonije Horvatek. (5.-8. razred)

U izborniku Online učionica možete pronaći niza mentalnih mapa i prezentacija koji će vam pomoći kod usvajanja pojedinog gradiva iz raznih predmeta. Tu su i Kontrolni testovi koji služe za provjeru naučenog gradiva. (5.-8. razred)

Od ove školske godine svim sadržajima (instrukcijama) Eduvizije možete pristupiti besplatno. U našem glavnom izborniku odaberite razred i predmet po želji i učenje može početi! (5.-8. razred)

CoolSchool je projekt namijenjen učiteljima koji mogu kreirati sadržaj na svojim web stranicama i prezentirati ih učenicima i roditeljima. (1.-4. razred)

Edukativni sadržaji za djecu predškolskog i školskog uzrasta. (1.-8. razred)

Metodički, logički i vizuelno kvalitetno izrađene igre koncipirane tako da simuliraju školske situacije (vježbanje, ispitivanje, rješavanje zadataka). (5.-8. razred)

Likovna kultura – učimo gledati.

Matematika i informatika, viši razredi osnovne te za srednju školu. Stranice profesora Josipa Kličinovića.

ENGLESKI JEZIK – Grammar worksheets, vocabulary, pronunciation, reading, powerpoint presentations…

Odrazi se – animirana matematika za osnovnu školu. (5. – 8. razred)

Engleski – vježbanje gramatike.

Mnoštvo riješenih zadataka iz matematike i fizike! Možete i poslati svoje zadatke a profesor Mladen Halapa će ih objasniti i riješiti. (5.-8. razred, srednja škola)

GeoGebra – Besplatan matematički program za učenje i poučavanje matematike u potpunosti preveden na hrvatski jezik.

eLektire – Na ovim stranicama cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima.

Hrvatski jezik – stranica nudi savjete, obilje informacija, korisnih poveznica te razne materijale poput kvizova i listića.

Hrvatski jezik – Naučite nešto o pravopisu, provjerite svoje znanje i skidajte potpuno besplatno djela velikih hrvatskih autora.

Periodni sustav elemenata. Klikom na element saznajte više o njemu.