Play Attention igre

Sustav učenja Play Attention osim za profesionalnu upotrebu (škole, centri, udruge, klinike…) dizajniran je i za kućnu upotrebu (osobno korištenje).

Sve informacije o Play Attention-u možete naći na službenim stranicama neurotech.hr

Kognitivne igre

Sljedećih 6 igara dolazi u standardnom paketu Play Attention, a odnose se na vježbanje kognitivnih vještina. Svaka igra razvija određenu kognitivnu vještinu koja stvara probleme osobama s problemom održavanja pažnje, ali je i neophodna za uspjeh.

Izdržljivost pažnje
Ova igra će vas naučiti kako usmjeriti i održati pažnju. Naučit ćete kako razviti usmjeravanje pažnje na nisko stimulirajuće aktivnosti na duži period vremena.
Vizualno praćenje
Vizualno praćenje naučit će vas održavati pažnju dok vizualno pratite objekte i osobe koje se nasumično kreću. Ova igra može pomoći u razredu, tj. u praćenju nastave dok se učitelj/učiteljica kreće po razredu.
Usmjerenost na zadatak
Ova vježba uči vas kako što brže započeti zadatak i ostati fokusiran sve dok aktivnost ne završi, što nije uvijek lako osobama koja se muči s održavanjem pažnje.
Diskriminativno procesiranje
Naučit će vas kako primiti različite dijelove informacija i prepoznati što je bitno, a što možete ignorirati.
Kratkoročno pamćenje
Uči vas kako procesirati informacije (vizualne i auditivne) i zadržati ih dovoljno dugo u kratkoročnom pamćenju. Ova vježba pomaže u razvijanju vještine pamćenja datuma, imena, popisa i raznih činjenica.
Transfer (most)
Završavanje zadataka je vještina koju svi mogu usavršiti, bilo da imaju ADD/ADHD ili neki od problema u učenju. Taj zadatak može biti domaća zadaća, plaćanje računa ili čišćenje. Možete naučiti kako završiti bilo koji zadatak u što kraćem vremenskom roku.

DODATNE PLAY ATTENTION IGRE

Play Attention savjetnici mogu vam kroz razgovor savjetovati koje od sljedećih igara bi vam mogle najviše koristiti.

Auditorno procesiranje
Razvija mogućnost praćenja uputa. Vaš zadatak je postupno povećavati broj auditivnih sljedova informacija koje možete primiti, procesirati i kasnije koristiti. Dostupne su 4 različite igrice. Svaka osigurava različite lokacije i informacije, ovisno o kategoriji igre – kod kuće, u uredu ili u školi.
Okulomotorna koordinacija
Ova igra jača neuronsku mrežu koja je najbitnija za okulomotornu koordinaciju. Poboljšava vještine koje su nam svakodnevno potrebne, kao što je pisanje, razni sportovi, korištenje tipkovnice i druge vještine koje zahtijevaju razvijene motoričke sposobnosti.
Spacijalno pamćenje
Pomaže vam zapamtiti gdje ste ostavili ključeve ili mobitel. Ova igra razvija prostorno pamćenje, koje je potrebno kako biste se lakše snašli u prostoru i kako biste zapamtili gdje ste ostavili stvari.
Socijalne vještine
Socijalne vještine obično nedostaju osobama koje imaju problema s pažnjom. Ova igra vas uči kako prepoznati i uzvratiti na interpersonalne informacije i znakove.
Radno pamćenje
U ovoj igri razvijate mogućnost zadržavanja i korištenja informacija koje su potrebne kako biste obavili složeni zadatak kao što je rasuđivanje, razumijevanje i učenje.
Motoričke sposobnosti
Ovo je uzbudljiva nova igra u kojoj pomažete čarobnjaku izgraditi dvorac. Kao i u drugim Play Attention igricama, i u ovoj vaš um postaje miš ili joystick!